Vår, småfugler og Reksten film

desember 30, 2014

Jeg er så inderlig glad. Flere ganger gjennom dagen tar jeg meg selv i å tenke om livet er en drøm, eller om det virkelig er så godt som det er nå. I tillegg til dette er våren ankommet. Med deilig sol, varm luft, fuglesang om morgenen, og grønne knopper på trærne.

Fredag var jeg på filmfremvisning i studio på Landås. Studio var innredet i det som hadde vært et tidligere tørkeloft, og eieren hadde gjort en fantastisk jobb i å skape et helprofft og gjennomført trivelig lokale, med vaker utsikt fra Låndås mot sentrum. Denne morgenen skulle vi se på det ferdige resultatet av “Keiseren”, dokumentarfilmen om Hilmar Reksten. Lysene ble dempet i takrommet, og skjermen gikk i sort. I det øyeblikket den hvite lille logoen med velkjente bokstavene “nrk” kommer frem på skjermen, samtidig som toner og bilder fra vår film åpenbarer seg, kjenner jeg en liten klump i halsen. For 8 år siden startet jeg arbeidet med denne filmen. Jeg hadde et første møte med regissør Lars Skorpen på Aroma kafe. Min far og jeg hadde pratet om å videreføre planene om en film omkring Hilmar Reksten i lang tid før dette. Daværende leder ved Vestnorsk Filmsenter Hans Otto Nicolayssen, var positiv til å få prosjektet iverksatt. Men det skulle altså ta 8 år med arbeid, søknader om midler, og andre konflikter før det ferdige resultatet forelå. Filmen er blitt god. Etter min mening driver den sitt publikum engasjert fremover, og forteller historien om en komplisert men fascinerende karakter og forretningsmann.

Da jeg noen timer senere spaserte ut fra leiligheten på Landås etter mange kopper deilige nytraktet kaffe, ble jeg møtt av solen, og en varm, velkjent fønvind. Våren var her. Igår så jeg grågjessene i klassiske formasjon på himmelen, og feiret med en nydelig tur på Stendafjellet. Ved toppen var temperaturen 16 grader, og solen skinte fra blå himmel. I slike stunder blir man lett euforisk.

Det er godt å ha deilige stunder i livet hvor man føler at lykken står en ved. Man kjenner seg så velsignet heldig. Å bære liv i magen når våren spirer rundt en, må være noe av den beste følelsen i verden.

Bilde tatt 30.03.14 kl. 15.09 #3