Baby er kommet til verden

desember 14, 2014

Gjennom svangerskapet fortalte mange meg at jeg kom til å bli så utslitt når babyen kom til verden. Barseltiden ville by på minimal søvn, og mye tårer og slit. Resultatet av å høre dette bli fortalt meg fra så mange, var at jeg begynte å kvi meg litt til den første tiden med barnet mitt. For det første fordi jeg skulle bli mor for første gang, og ikke hadde noe særlig barnestellserfaring å snakke om. For de andre, fordi jeg var redd for hvordan jeg skulle håndtere den meget omtalte barseltiden.

Jeg hadde et fantastisk lykkelig svangerskap. Ingen komplikasjoner, og mye glede med usedvanlig godt humør. Jeg nøt de 9 månedene, og kunne sikkert gått gravid i en måned til uten at det ville gjort noe. Babyen min ble født 28.juli. Jeg fikk en strålende tid på fødeavdelingen på Stord Sykehus. Et stort og deilig enerom med utsikt til en nydelig park. Omsorgsfullt personale som viste tålmodighet og  ro gjennom de 5 dagene jeg fikk være der. I Bergen har jeg forstått det slik at det er gjennomsnitts “liggetid” på 2 døgn for de nybakte mødrene på KK. På denne knappe tiden skal man både komme seg etter fødsel, lære å stelle barnet sitt, og få igang ammeprosessen. Det er vanskelig å begripe hvordan dette kan gå til i løpet av 2 døgn for en førstegangsfødende.

På Stord var det roen rundt oppholdet som ga meg og min sønn en god start på barseltiden. Og slik har det fortsatt. Resultatet er at jeg hverken er spesielt trøtt eller sliten nå, og trives så godt med barnet mitt at jeg føler jeg flyter på en sky av intens forelskelse og lykke. Han er selvsagt den skjønneste lille gutten i verden, og jeg kan ikke se meg mett på ham. Noen ganger ser jeg megselv i noen uttrykk han lager, andre ganger ser jeg trekk av mennesker jeg har kjær. Men til sist er han mest lik segselv.

Det er godt å oppleve at ting man får forespeilet som vanskelig og umulig, går bedre enn forventet. Jeg kjenner meg så velsignet heldig, og unner alle fødende  kvinner den samme gleden og omsorgen fra omverden i den første tiden med barnet sitt.IMG_1627