Santiago fremførelse

desember 20, 2015

Idag har jeg deltatt på et marin arkeologisk treff omkring forliset av Santiago. Forliset fant angivelig sted utenfor Mosterhamn rundt 1588. I denne forbindelse har skuespillet som jeg skriver på omkring Santiago vært fremført i utdrag. Fire dyktige skuespillere fra Bømloteateret satt vedsidenav hverandre på en scene strippet for dekor – på hver sin pinnestol med to enkle lys rettet mot dem – og leste opp replikkene foran publikum. Så flott!

Det er helt magisk som manusforfatter å første gang høre ordene man har famlet med på papiret bli levendegjort gjennom en skuespiller. Plutselig lever dialogen sitt eget liv, og scenen endrer seg der og da. Det er i det hele tatt magi i treffet mellom skuespillere, skuespill og scene. Fra det øyeblikket disse elementene møtes skjer det noe. Skuespillerene tar plass på scenen, lyset slukkes og spillet kan begynne. Vi går inn i fantasiens og lekens verden, men på ramme alvor. Det er utrolig gøy, rett og slett!

Veslegutten var med på «jobb» idag og lå i vognen og sov som bestilt helt til stykket var ferdig fremført. Da var det hans tur til å leke. Jeg er en veldig stolt mor.

FullSizeRender

 

Bildet viser fra venstre: Thorleif Stokke («Isak»),Heine Larsen («Grindheim»), undertegnede, Emma Sele («Lucie»), Øystein Kausrud («Kaptein Bernadino»).