Pris

desember 18, 2016

I de siste 15 årene av min fars liv delte han ut en pris i Bergen, til mennesker som hadde markert seg innen lokal kulturliv, spesielt innen film og teater. Prisutdelingen ble en tradisjon vi hadde med oss hver førjulstid i Bergen.
Min far gikk bort i 2008, og jeg har etter dette bodd mye på Mosterhamn. Det har vært naturlig å gi ut prisen blant Bømlos innbyggere i denne tid.

Prisen gikk i 2011 til Brynjar Stautland og i 2012 til Ragnhild Randal.
I 2015 har komiteen for Jan-Alfred Løtvedts Minnepris valgt å la Gerd-Helen Selle være prismottager.
Gerd-Helens virke for Moster Amfi har gjort amfiet til en arena for kulturelle opplevelser på Vestlandet.  Stedet fremstår som ett av Hordalands og Vestlandets kjente besøksmål for publikum og en rekke kjente og store artister innen kunst, musikk og teater. Idag fremstår Moster Amfi som et kulturhus med permanent museumsutstilling, en stor utescene, faste kunstutstillinger og en rekke konserter og andre arrangement. Utviklingen av Amfiet til den kulturelle arena det er idag er mye takket være Gerd-Helens iinititaiv, ideer og gjennomføringskraft ikke bare som daglig leder men også som en privat ildsjel for amfiet._MG_0252